Eke Simons

Liedduo De Lang/Simons

Bariton Quirijn de Lang en pianiste Eke Simons kennen elkaar al tien jaar en zoeken elkaar tussen hun drukke solo programma’s steeds weer graag op om het brede liedrepertoire op een eigen manier uit te diepen. Ze namen samen moderne Liederen van Pablo Neruda van Sonja Schwedersky op, en oogsten veel lof met hun programma van Schumann’s Dichterliebe in combinatie met franse liederen van Duparc en Chausson. Liedduo De Lang/Simons trad onder andere op in De Doelen (Rotterdam) en voor Radio 4.

Quirijn de Lang staat aan de voorhoede van de nieuwe generatie Nederlandse operazangers, met meer dan 50 uitgevoerde rollen op zijn repertoire. Hij zong bij vele gerenommeerde opera huizen, zoals English National Opera te Londen, La Monnaie in Brussel, de Deutsche Oper te Berlijn, naast natuurlijk de Nederlandse Opera, de Nationale Reisopera en het Concertgebouw.
Hij studeerde zang aan La Civica Scuola di Musica te Milaan, en ontving daarna zijn Bachelors en Masters in Opera van het prestigieuze Curtis Institute of Music te Philadelphia.
Quirijn staat in zijn uitvoering naast zijn zang bekend om fijnzinnig acteerwerk en een kleurrijke tekstbeleving. Hij heeft zowel opera’s als liederen opgenomen, waaronder enkele nooit eerder uitgevoerde vroege liederen van Hugo Wolf voor het Oxford Lieder Festival.

Eke Simons is een Nederlandse pianiste. Zij treedt op als soliste en als kamermusicus in Europa. Zij gaf solo recitals in Vredenburg te Utrecht, het Muziekgebouw aan ‘t IJ te Amsterdam, tijdens het Grachtenfestival en een jaarlijks toernee in Zweden. Als kamermusicus was Eke o.a. te horen in Konserthuset (Gothenburg), Musikaliska (Stockholm) en Concertgebouw (Amsterdam). Als soliste met orkest speelde Eke Pianoconcert KV 491 in c klein van Mozart. Zij is regelmatig te beluisteren op Radio 4, Radio West, Concertzender en NPS.
In 2013 nam Eke haar debuut-CD op met werken van Schumann, Liszt, Wiklander en Janáček, die zeer goed werd ontvangen in de media.
Als kamermusicus treedt Eke o.a. op met meestercellist Harro Ruijsenaars, de Zweedse pianist Dag Achatz, percussionist Konstantyn Napolov en grotere ensembles als het New European Ensemble. Zij trad op in de belangrijke zalen van Nederland en Zweden.
Eke voltooide haar Master Solo Piano cum laude aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag in 2007 bij Geoffrey Madge en David Kuyken en specialiseerde zich aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel in liedbegeleiding.